Zaterdag opleiding tot dansers en dansdocenten

  • Dé vakopleiding voor carrière in de entertainment industrie
  • Uitsluitend les van topdocenten uit het vak
  • Praktijkervaring tijdens, en baangarantie ná de studie
  • Al meer dan 30 jaar de nr.1 dansacademie van NL

Deze informatie is bedoeld om een beeld te krijgen van de opleiding die op de zaterdag gegeven wordt in de Fa Fa studio’s voor jonge mensen die de glitter en glamour van de show/danswereld ambiëren.

Hoe verschilt de zaterdagopleiding van de vakopleiding?

De prijs van de zaterdagopleiding is lager, terwijl je toch les krijgt op een professioneel niveau waardoor je je dans skills goed kan ontwikkelen en op je eigen tempo kan werken aan de voor jou haalbare top. Je leert welke eigenschappen hiervoor nodig zijn en kan dan altijd nog kijken of je voor de mogelijkheid wilt kiezen om auditie te doen voor de academie of dat je je op deze manier wilt ontwikkelen.

Op zaterdag kunnen niet alle vakken worden behandeld die je op de academie krijgt. Je kunt ook geen docentendiploma halen.

Inhoud van de zaterdagopleiding

De leerlingen krijgen les in de verschillende dansvormen zoals klassiek ballet, jazz-dans, showdans, nieuwe dansstijlen, podiumvorming, evenals make-up lessen en mannequin-technieken, stages en workshops.

Vanaf de leeftijd van 12 jaar kan de opleiding worden gevolgd. Hiervoor hoeft er geen auditie en lichamelijke keuring te hebben plaatsgevonden. In principe krijgt iedereen de kans om zich te ontplooien d.m.v. eigen doorzettingsvermogen en discipline mits er gemotiveerd en naar behoren wordt gewerkt.

Er wordt op verschillende niveau’s getraind. Er zijn 2 instroommogelijkheden: september en januari.

Zodra er voldoende is bereikt bestaat de mogelijkheid om door te stromen naar het professionele ballet (voorheen ballet Penney de Jager) dat optreedt in binnen- en buitenland voor grote t.v.-, gala- en showprodukties. Mocht dit onverhoopt niet lukken, kan men toch terug kijken op een hele leuke tijd waarin men veel bagage heeft meegekregen om in de toekomst, zij het op andere wijze, toch veel profijt van deze opleiding te hebben.

Duur van de opleiding

Waar een wil is, is een weg. Dit geldt ook voor de opleidingsduur. Iedereen die les heeft bij Fa Fa neemt deel aan de jaarlijkse uitvoering! Dit is afhankelijk van het niveau waarmee men start en de ontwikkeling/ontplooiing tijdens de opleiding. Sommige leerlingen kost het 2 jaar, andere 5 of 6 jaar. Het is van belang om naast de 4 uur zaterdagtraining, zelf thuis of d.m.v. extra lessen te werken aan lenigheid, conditie alsmede de technieken/dansvormen waaraan in de lessen aandacht is besteed. Ook hierdoor wordt de opleidingsduur bepaalt.

Uitvoering

Elk jaar wordt er een uitvoering gegeven zodat belangstellenden de leerlingen kunnen bewonderen. Kortom een opleiding voor mensen die gek zijn van dansen en alles daarom heen (kostuums, schmink, optreden etc.) waarin veel lol, spanning en gezelligheid zit en misschien wel een toekomst als artiest!

Wie geven er les

De lessen worden gegeven door gediplomeerde en zeer ervaren docenten en de leerling wordt goed gecoached. De kans van slagen om van je hobby je beroep te maken hangt dus voor een heel groot deel af van de inzet van de leerling. Doorzettingsvermogen en discipline komen om de hoek kijken. Iedereen krijgt zijn/haar kans!

Jouw kansen op een mooie carrière in het entertainment vak, worden daarnaast aanzienlijk vergroot door de begeleiding en het uitgebreide netwerk van Fa Fa eigenaresse Annette Wijdom.

De lesprijs voor het hele seizoen is 830 euro.

DE ERKENNING DANSER(ES) STAAT VOOR:

  • Vakkennis/kunde
  • Mentale en fysieke gesteldheid
  • Inzetbaarheid extra
  • Werkervaring
  • Aanpassingsvermogen
  • Representativiteit