Zaterdagopleiding

Deze informatie is bedoeld om een beeld te krijgen van de opleiding die op de zaterdag gegeven wordt in de Fa Fa studio. Voor jonge mensen die de glitter en glamour van de show/danswereld ambieren. De leerlingen krijgen les in de verschillende dansvormen zoals klassiek ballet, jazz-dans, showdans, nieuwe dansstijlen, podiumvorming, evenals make-up lessen en mannequin-technieken, stages en workshops.

 

Wie geven er les

De lessen worden gegeven door gediplomeerde en zeer ervaren docenten en de leerling wordt goed gecoached. De kans van slagen om van je hobby je beroep te maken hangt dus voor een heel groot deel af van de inzet van de leerling. Doorzettingsvermogen en discipline komen om de hoek kijken. Iedereen krijgt in principe zijn/haar kans.

Duur van de opleiding

Waar een wil is, is een weg. Dit geldt ook voor de opleidingsduur. Iedereen die les heeft bij Fa Fa neemt deel aan de jaarlijkse uitvoering! Dit is afhankelijk van het niveau waarmee men start en de ontwikkeling/ontplooiing tijdens de opleiding. Sommige leerlingen kost het 2 jaar, andere 5 of 6 jaar. Het is van belang om naast de 4 uur zaterdagtraining, zelf thuis of d.m.v. extra lessen te werken aan lenigheid, conditie alsmede de technieken/dansvormen waaraan in de lessen aandacht is besteed. Ook hierdoor wordt de opleidingsduur bepaalt.

Uitvoering

Elk jaar wordt er een uitvoering gegeven zodat belangstellenden de leerlingen kunnen bewonderen. Kortom een opleiding voor mensen die gek zijn van dansen en alles daarom heen (kostuums, schmink, optreden etc.) waarin veel lol, spanning en gezelligheid zit en misschien wel een toekomst als artiest!

Vanaf de leeftijd van 12 jaar kan de opleiding worden gevolgd. Hiervoor hoeft er geen auditie en lichamelijke keuring te hebben plaatsgevonden. In principe krijgt iedereen voor 1 jaar de kans om zich te ontplooien d.m.v. eigen doorzettingsvermogen en discipline. Mocht er in dit jaar niet voldoende naar behoren gewerkt zijn, of ziet de leiding niets in een leerling, kan de leerling de deelname aan het volgende jaar geweigerd worden.

Er wordt op verschillende niveau’s gewerkt. De lesprijs voor het hele seizoen is 780 euro.

Voor de zomervakantie wordt er een cijferlijst uitgereikt, zodat men kan zien aan welk onderdeel er nog harder gewerkt kan worden. De docenten en leiding bepalen wanneer de leerling wordt overgeplaatst naar een volgend niveau. Zodra er voldoende is bereikt bestaat de mogelijkheid om door te stromen naar het professionele ballet (voorheen ballet Penney de Jager) dat optreedt in binnen- en buitenland voor grote t.v.-, gala- en showprodukties. Mocht dit onverhoopt niet lukken, kan men toch terug kijken op een hele leuke tijd waarin men veel ballast heeft meegekregen om in de toekomst, zij het op andere wijze, toch veel profijt van deze opleiding te hebben.

Glitter en glamour in de danswereld:
zes dingen die je moet weten over shows

Waarom Fa Fa?

fafa_proffesioneel

.
Proffesioneel

Uitsluitend werkend met de beste danser(s)essen en topdocenten. Representatief, origineel en traditioneel maar ook altijd vernieuwend.

fafa_30jaar

Ruim 30 jaar
ervaring

Opgericht in 1987
Bekijk ook ons filmpje.

fafa_vakkundig

.
Vakkundig

Uitgeroepen tot beste dansschool van Nederland. Aangeraden door Nederlandse artiesten en producenten

fafa_netwerk

Zeer groot
netwerk

Door wereldwijde producties en evenementen op hoog niveau en het afleveren van mensen aan o.a. Disney Tokio, het Lido van Parijs, aan Nederlandse musicals en aan de film- en televisiewereld.